آلودگی هوا تغییر در ویژگیهای طبیعی جو براثر مواد شیمیایی، غبار یا عاملهای زیست شناختی است. این آلودگی هوا ممکن است، طبیعی (مانند فعالیت آتشفشانها)، یا مصنوعی باشند. آلودگیهای مصنوعی عمدتاً ناشی از فعالیت وسایل نقلیه و کارخانهها هستند. بر اساس تحقیقی که کمیته رسیدگی به مسائل محیط زیستی انگلستان انجام داده است، آلودگی هوا به میزان سیگار کشیدن بر سلامتی افراد تاثیر دارد و تقریبا سالیانه به همان میزان که مصرف سیگار قربانی می گیرد، باعث مرگ و میر می شود.
براساس گزارش سال ۲۰۱۴ سازمان بهداشت جهانی حدود هفت میلیون نفر به علت آلودگی هوا، در سال ۲۰۱۲ جان خود را از دست دادهاند، که این رقم دو برابر پیشبینیها است. از این هفت میلیون نفر، ۴.۳ میلیون نفر به علت آلودگی هوای خانه ها در اثر دود و آلودگی ناشی از سوخت اجاقهای خوراکپزی نامناسب جان باختهاند. این آمار همچنین نشان میدهد که بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در فضای بیرونی در شهرها و روستاها در سراسر جهان جان خود را از دست دادهاند.
آلودگی هوا در انگلستان سالانه حدود 29000 قربانی می گیرد. دی اکسید نیتروژن یکی از خطرناک ترین آلوده کننده های هوا محسوب می شود که باعث کاهش عملکرد ریه و تشدید آسم است. ریز گرد ها و غبار نامرئی، کربن و دیگر مواد شیمیایی به بیماری های قلبی و ریوی و همچنین سرطان کمک می کند.
برخی از ذرات موجود در هوا با ورود به ریه، ممکن است وارد خون شوند و هر کدام بهگونهای بر هریک از اعضای بدن تأثیر میگذارند و باعث اختلال در عملکرد مطلوب دستگاههای مختلف در بدن میشوند.
بر اساس گزارش کمیته سلامت بریتانیا دولت باید مراکز و درمانگاه هایی در نقاط اصلی آلودگی هوا ایجاد کند، تا شهروندان در صورت نیاز به آنها مراجعه کنند.
هوای کثیف و آلودگی به سادگی و به خودی خود پاک نخواهد شد و این موضوعی است که بدون دخالت دولت میسر نخواهد نشد و اگر دولت ها به این امر توجه لازم را نداشته باشند تاثیرات نا مطلوبی بر نسل فعلی و آینده بشر خواهد داشت.
هوای پاک برای سلامت انسان خیلی مهم است این در حالیست که کیفیت هوا به طور قابل توجهی در دهه های گذشته کاهش یافته است.
منبع: ایسکانیوز